top of page
Jugendstilsenteret kred-Tony HallJugendstilsenteret.jpg

MUSEUM

ATLANTERHAVSPARKEN

Atlanterhavsparken er et av Nord-Europas største saltvannsakvarium. Her kan man knytte nærmere bekjentskap til det kjente og ukjente livet i havet fra det nære og fjerne Atlanterhavet. Få med deg matingen og møt pingvinene, selene og fiskene. Ta en tur innom kontaktbassengene og kjenn selv hvordan det føles å ta på kråkeboller og sjøpølser!
Se her for åpningstider, priser og mer info: www.atlanterhavsparken.no

Fiskerimuseet

Aalesunds Museum er et bymuseum som ligger i hjertet av Ålesund. Et besøk hit forteller deg den eventyrlige historien om byens utvikling, fra den var et lite fiskevær til dagens moderne kystby. Les mer her.

KHÅK Kunsthall er et visningsrom for kunst i Ålesund sentrum. Her vises utstillinger innen samtidskunst og det formidles grafikk fra et stort antall kunstnere både på nett og i galleri. Du finner de i Keiser Wilhelms gate 36, ved torget i Ålesund. Gratis inngang. For mer informasjon om utstillingene og åpningstider, se www.khaak.no.

SUNNMØRE MUSEUM OG MIDDELALDERMUSEET

Sunnmøre Museum er et folkemuseum for kystkulturen. Det gir et innblikk i sunnmøringene sitt liv og arbeid fra steinalder og frem mot nyere tid. Her finner man i tillegg aktiviteter både for barn og voksne.
Besøk hjemmesiden www.sunnmore.museum.no/musea/sunnmoere-museum for åpningstider og priser.

En katastrofal bybrann i 1904 etterlot hele Ålesund by i aske. Gjenoppbyggingen skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil.  Jugendstilsenteret gir et innblikk i stilarten gjennom autentiske interiører, multimediaprogram, gjenstandssamlinger og skiftende utstillinger. Det er blitt et nasjonalt kompetansesenter for art nouveau / jugendstil og holder til i den fredede Apotekergaarden, midt i Ålesund sentrum. Besøk senteret og lær mer.
www.jugendstilsenteret.no/?c=9863

Aalesunds Museum er et bymuseum som ligger i hjertet av Ålesund. Et besøk hit forteller deg den eventyrlige historien om byens utvikling, fra den var et lite fiskevær til dagens moderne kystby.
Se her for mer info: www.aalesunds.museum.no

Kunstmuseet KUBE er Møre og Romsdals fylkeskunstmuseum, og befinner seg i det gamle Norges Bank - bygget (fra 1907) i hjertet av Ålesund. Her finner man kunstutstillinger i alle ulike former av kjente og ukjente kunstnere. For program, åpningstider og priser, se her: www.jugendstilsenteret.no/?c=9891

bottom of page